rts
Meer dan riool ontstoppen 035-603 79 23 Contact

Renovatie riolering

Renovatie riolering

Deelrenovatie

Het plaatselijk repareren van een schade. Dit kan lekkage, een scheur of een overgang van verschillende buismaterialen zijn. Meestal wordt er tot ongeveer 5 meter gerenoveerd.

Een deelrenovatie hoeft niet te starten bij een buisingang, er kan op afstand worden begonnen en geëindigd. Een deelrenovatie wordt meestal met silicaathars (kouduithardend) gezet.

Meestal voldoet een opening ter grootte van een ontstoppingsstuk direct op de buis, om een deelrenovatie te kunnen zetten. Ook hoeft bij een deelrenovatie niet de hele buis watervrij te zijn, zelfs niet op de te repareren plaats.

Kousrenovatie

Deze methode wordt voornamelijk gebruikt om langere lengtes te voorzien van een waterdichte , naadloze kous. Bij kousrenovatie wordt altijd de buis vanaf de buisingang gerenoveerd, en deze kan wel overal stoppen, bijvoorbeeld voor een put of een aansluiting op het hoofdriool. De kousrenovatie wordt meestal met een warmuithardende epoxyhars gezet, mede omdat er meer verwerkingstijd nodig is om de kous op zijn plaats te krijgen.

Bij kousrenovatie hebben we het liefst een van 2 zijden bereikbare buis, maar dit is niet noodzakelijk. Wel moet de buis zo goed als watervrij zijn en mag er gedurende de renovatie niet worden geloosd.

Inlaatrenovatie

Bij deze methode is het mogelijk om aansluiten en/of T-stukken te renoveren vanaf een diameter 110 voor de hoofdleiding en een aansluiting vanaf 70. Dit kan van 0 tot 90 graden. Wel is het altijd noodzakelijk dat de zijaansluiting(inlaat) bereikbaar is met een rioolcamera om de positie te bepalen.

Frezen met de robotfrees

De robotfrees wordt vooral ingezet om inlaten en aansluitingen die met een renovatie zijn afgesloten, weer te heropenen. Tevens kan de robot worden ingezet voor het wegfrezen van alle materialen in het riool die met een verenmachine of spuitkop niet te verwijderen zijn.

De frees kan worden ingezet in diameter 110 tot 250mm. De maximale freesafstand vanaf de buisingang is ongeveer 30 meter.

Contactformulier

* Alle velden zijn verplicht.

Ook werkzaam in Amersfoort, Hilversum, Bunschoten, Baarn en omstreken.

info@riooltechnieksoest.nl | 035-60 37 9 23 | Calamiteiten: 06 12 234 315 | Industrieweg 18 | 3762 EK Soest